kalau bercinta memang kene tilik bentuk fizikal kew? sesuai ke x sesuai ngan diri kite ?

bile kite tengok perkara macam ni macam macam persoalan akan timbul kan . yang si kurus nak cari yang kurus jugak . yang ta kurus nak cari yang kurus . yang tinggi nak cari yang same tinggi .yang kurang inci nak cari yang sepadan . tp seda tak yang semua ni cume pencarian dari mate dan keinginan ? kenape ta cari yang betul betul serasi ngan kite ? memang la bentuk fizikal to penting jugak . sedap mate pandang kan . orang laen tengok pown senang je ati . tapi walau ape pown yang paling penting sikap kite . sifat kite . jiwe kite . peribadi kite . kalau ati da tepaut . da sayang walau cane pown aspek fizikal ko , tetap jugak leh diterima . 

ak mengaku dulu ak nak laki yang tinggi . kurus . xterlalu kurus . tapi semua Xpired bf ak kurus . ad yg kurus melidi . kalah ak yang memang kurus ni ** erk ak dulu time skola berisi tapi still kategori kurus**.yang sederhana tinggi ad .yang tinggi pown ad .. pendek kate semua bajet kurus la . itu taste ak dulu la ... tapi sejak ak kenal ngan seseorang ni semua to berubah . ak da tak pandang fizikal tapi ak pandang dalaman . bukan la Xpired bf ak dulu ak xpandang dalaman eh .. tapi ngan die ni ak terima semuanya .. die bukan gemuk tapi die ad isi . orang kate sedap mate memandang . okeh ak tipu ., ak yang sedap pandang die . die sweet .. siapa diri die yang buat ak suke .. seikhlasnye ak terima die . tapi sekarang ni die bukan saya punye .. die  memori lame . ak ad memori baru . 

tapi kenape ye orang yang lebih matang n banyak pengalaman idop ni nak bezekan n nilai dari bentuk fizikal ? salah ke kalau ak kurus ? salah ke kalau ak ni halus [kecik] ? salah ke kalau ak ni tak tinggi ? salah ak kew ak tak chubby ? salah ke ak nak seseorang yang tinggi , tak kurus tapi ta besa ... dan salah ke kalau die pilih orang yang tak tinggi , kurus ? ad ke patut soh ak cari orang yang kurus macam ak =.= ape la makcik sebelah uma to .die cakap ak ta sesuai ngan KS. cakap pown agak agak la . kalau da jodoh ? situasi ni buat ak jadi geram . nak marah boleh tak ? tak boleh ? okeh ak ta marah tapi ak senyum je . pengalaman jahat yang tak kesian ngan situasi ak buat ak jadi macam ni . ak cume mampu senyum selepas ak menangis puas puas . kenapa ak masih menangis ? simple je . ak mudah terase . ak manje . jiwe ak lembut . even ko kasar n cakap tengking ngan ak pown ak leh tacink gile gile taw . ta kisah la ko cume gurau ke . tacink tetap tacink okeh . gedik kan ak ni ? manje sangat . encik KS pown penah cakap die takot ngan ak . sebab ak manje sangat hahaha ... itu dulu la masa kapel . skunk dah kawan tapi ak tetap manje ! tapi bertempat dan berpada . ak tau had ak kat mane la . 

penat tak baca karangan budak ta pandai bina ayat karangan ni ? letih kan . panjang sangat . ak nak baca balek pown kene sepetkan mate yang sedia sepet ni >.< .. ak pown da kering ayat nak tokok tambah . jadinya ak stop la . ak nak rehat . nak baca novel kat blog jap pasto ak tido la . esok ak ta keje ! horeyyyy tapi ak ad banyakkkk hal ... da la masa minx konfom cuti ke x esok bos kecik kerek to macam tak bagi ak cuti . geram je . muke nak spisis ketat je . oh ye cakap pasal keje .kelmarin masa ak sedap lending depan tb lepas makan ngan mak ad ad dapat msg . offer jadi cikgu tadika .. petang tadi plak dapat offer jadi PA .. gaji masyukkk . tapi ak kene tolak sebab atas alasan yang cume ak , KS je tau :p .... eh da la . ak stop .. babai


kalau la leh kawen ngan kuceng =.=


:) bulan depan banyak kene minx cuti

4 Orang Cute Cakap:

Nor said...

waaaaa.. shomelnyaaaa.. ko punya header tu ..

Salhah Suhot said...

weee...kawen ngan kuceng???XD..nak gak...kuceng hensemm

norien arshad said...

@Nor
mane ad laaa .. ak da naek jemu tgk ... nak tuka tp xd ms plak nk edit yg bru hehehe ...

norien arshad said...

@Salhah Suhot mmg kuceng ensemmmm .... kalau la boleh =.=

written by norien arshad on http://ducksepet.blogspot.com original version © 2011