NIKMATNYE SEBUAH PEKERJAAN

ad ape ngan pekerjaan  ? okeh petang yang indah lagi santai di opis yang dingin sambil menatap lappy di sebelah kanan dan pc di sebelah kiri .. best kan... motif ak nak cakap pasal keje ni sebab dalam sejarah la kan ak ta tido kerana kerja ! yessss semalam ak g keje pagi n pagi tadi jugak baru ak balek uma .. lebih 24 jam ak kat opis ni .. kenapa ? pihak dewan bahasa anta work plak petang semalam yang ak dok santai xd keje .. da petang plak to ... ad 6 cd kene hadap .. ak ambik 3  . anak bos ak ambik 3 . bukan sket taw .. g tengok buku skola adeq2 korang .. skola rendah taw bukan skol menengah .. kene set up n jadikan buku balek .. wah ... sonok ak cakap beb ... bukan nak esok luse tapi pagi pagi selepas die anta petang semalam .. memang ta tido la kitorang .. 

tapi kannnn ak sempat la makan angin ambik udara segar waktu malam kat area tempat ak keje .. sebab kol 12 kawan ak datang jmpe ak .. wah datang opis .. hikhikhik gelak gedik plak kan ..die pinjam ak kejap dari bos ak g minum .. sebelom kol 2 die anta ak tok jadi pekerje balek .. huhu .. penat badan ngadap pc je sehari suntuk . ngan mate tahan .. naseb la ta ngantuk sangat . leh tahan lagi belom sampai tahap lemau .. ak teruskan ni ! siap je terus anta kat mesin print . xd nak save da .. keje kene pantas ! setel semua sambil print out em aagrhhh ad yang salah plak .. page lari la ... eee kene betulkan balek .. mate masing masing da kuyu .. dekat kol 9 baru setel ... tinggal nak cut je . bos soh ak balek dulu .. pas lunch ak datang balek .. 

9 suku ak menapak kua dari opis .. orang len baru masuk keje ak plak baru nk balek .. ngan lenggang selambe ak balek cume bawak purse [malas bawak beg lappy balek] nek ktm balek s.alam... ambek kete eqa kat opis lame balek uma mandi .. n tido ! 2 jam je huhu .. kol 1 bangun balek .. siap siap g keje lagi .. tapi agak dukacita la .. sampai je opis kakak kerani atas kol . die tekejot ak datang .. die cakap kan ...

 '' kenapa datang ? ingat ta datang .. pacek cakap kalau kamu ta datang pown xpe .. pagi tadi balek lambat kan .. kire cuti la .. emm ta pe la kamu datang 9t balek la awal ''

hah ? tengok ?? betape baek nye ak datang keje huhu .. sedangkan bos da cakap soh tdo kat uma .. malam tadi pown die soh balek die anta .. tapi ak xnk la tinggal keje ak . kene la buat same same sampai siap .. niat ak keje cni sebab ak nak blaja . bukan semate mate kerana gaji .. keje cni best .. lagi best dari tempat lame .. bukan cakap sane ta ok cume bezenye kat cni ad team work .. dunia design yang lebih besa .. semua cabang ad .. itu yang ak cari .. bukan semate kerana gaji nak riban riban .. semua bermula dari bawah kan .. soo skunk ak memang baru mula hidup .. baru nak mulakan dunia baru .. sebelom ni bukan ta penah keje .. macam macam keje .. tapi yang ni menjamin masa depan ... 

soooo bile ko keje even ko keje cekai skali pown hargai la .. bukan senang nak cari wet .. bukan senang nak menapak .. bukan senang nak kecapi nikmatnye pekerjaan yang betul betul selese . bukan senang nak jadi senang .. keje kene ikhlas .. jangan memain.. nak mengular boleh tapi berpada pada la kan .. usia bukan maken mude .. ala tegendala setengah jam ... dapat job baru . huhu ... urgent lagi .. tapi bos cakap arini rehat .. hehe sambung esok ..

:) ngantuk balek 

2 Orang Cute Cakap:

Salhah Suhot said...

ingat nikmat kawen tadi.haha

norien arshad said...

@Salhah Suhot ish ngade2 tau la nak kawen hjg taon ni huhu

written by norien arshad on http://ducksepet.blogspot.com original version © 2011