SEMOGA NORIEN MENJADI SEORANG YANG KERAS DAN SEMAKIN KUAT HADAPI DUGAAN YANG TA PENAH BERHENTI



Tak dinafikan susah norien nak terima semua ni . tapi norien fikir ngan akal bukan ngan ati . itu yang kawan norien penah ajar . jangan kuasai emosi dengan hati tapi guna akal dengan sebaik baiknya . bile ikut ati memang emosi kite ta stabil . macam macam kite pikir . negatif lak to bukan positif memanjang . macam to jugak ngan soalan tanpa jawapan . itulah seorang norien yang selalu mencari jawapan dengan setiap soalan yang ta penah benti . jawapan ad dengan Allah . Dia yang tentukan semua even kite ta nak hadapi . tapi sebab dugaan itulah kite kene jugak rempuh . semua ni pelajaran . pelajaran kehidupan . betapa kukuh atau rapuh iman yang kite ad .. datangnya die dalam hidup no’en sangat berharga . perginye die suatu kehilangan yang besa . walau cane kite merancang kalau dah itu bukan jalannya tetap juga kite x dapat miliki . pernah memiliki itu sangat sangat la bermakna . walau bukan memiliki sehingga akhir nyawa tapi saket nye sampai ke ......

No’en kehilangan segala galanya tapi Alhamdulillah noen belum sampai tahap masuk wad . even itu yang noen nak sangat . berhenti la wahai derita . semoga noen tabah ye .. walau pun datangnye memberi sinar sementara tapi kekuatan yang dia bagi cukup la untuk noen bertahan . die slalu minx noen kuat semangat macam die .. kuat macam die .. menangis cane pown die tetap minx noen kuat . im sori .. buat masa ni noen kembali kat habit asal .. selere noen mati .. even kamu minx jaga makan minum . dari dulu tapi inilah norien yang kamu kenal . merintih cane pown noen tau kamu xkan patah balek ngan keputusan kamu . itu yang kamu bagitau .. n yes .. i know u well .... ma faham sangat kenape kamu buat camni . dari saat kenal kamu saya tau kamu cane . bukan kehendak kite kan semua ni jadi .. tapi lumrah hidup camni la .. noen xtau kenape noen sangat sangat setia ngan cinte noen ni . cinte gile .terima kasih sebab hargai .. hargai kesetiaan n kebaikan ma .. even kamu xdpt teruskan semua ni .. kamu cari bahagia laen . semoga kamu jumpe bahagia yang kamu cari . jangan buat secara paksa bahagia to . itu bukan kamu .. semoga noen kuat macam kamu . terima kasih untuk pujian tadi .. saya tacink bile nampak air mate kamu .

Noen lega sangat bile noen da luah semua . semua perasaan 3 taon dengan kamu . terima kasih sebab memahami n ta marah. memang bukan secara rasmi memiliki kamu selame itu tapi da cukup kuat n bermakna bile tetap ad kamu selame ni . ‘kapel’ bukan beerti memiliki kan .. tanpa isitilah to pown tetap jugak leh menghargai perasaan yang kite ad . same same tau perasaan yang kita ad da cukup . cinte saya n sayang kamu bia la jadi memori . xkan penah hilang .semoga noen ikhlaskan semue . semoga kami same same kuat . even kamu da ad orang yang jaga kamu . semoga noen dapat hapuskan cinte n kesetiaan yang noen bagi selame ni . semoga noen berhenti berharap n menunggu . semoga noen berubah menjadi seorang yang keras .. jangan jadi seorang norien yang lurus ! kuatlah wahai hati .. da terlalu lame ko menderita . kuat la .. semoga seseorang datang jadi tangkai yang kukuh tok bunga .

Thanx to KWA sebab kate kate awak slalu logik.


J  berharap noen sihat kembali . 

0 Orang Cute Cakap:

written by norien arshad on http://ducksepet.blogspot.com original version © 2011